Hearings Schedule for Plan Change 95 – Pencarrow Estate, Pongakawa

Wednesday 13th November and Thursday 14th November 2024

Venue:

Council Chambers, Western Bay of Plenty District Council, Barkes Corner Office, 1484 Cameron Road, Tauranga

Zoom Details:

https://westernbay-govt-nz.zoom.us/j/86368918397?pwd=BjIFOPYkfKLOWtOfg0ADbX0zc3FwQQ.1

Meeting ID: 863 6891 8397

Passcode: 309381

Wednesday 13 November 2024

Time	Duration	Name
9:30gm - 9:45gm	15 min	Opening of the Hearing
	10 111111	Karakia by Ngāti Whakahemo
		Commissioners Opening
		General Housekeeping
		Introduction of Attendees:
		- Commissioners
		- Council Staff
		- Applicants Team
9:45am – 10:30am	45 min	Applicant and Experts
		- Vanessa Hamm – Legal submissions
		- Kevin, Andrea and Logan Marsh – Applicants
		- Richard Coles – Planning
		- Peter Cooney – Developer
		- David Hamilton – Developer
		- Craig Haggo – Principal, Pongakawa School
		- Sue Matthews – Paengaroa Community Association
		- Kirsty Garrett – Cycleway Plans
		- Joel Perry – Land Productivity
		- Daniel Hight – Stormwater/Infrastructure
		- Kirsten Brown – Wastewater
		- Bruce Harrison – Traffic
		- Kevin Counsell – Economics
		- Vincent Murphy - Planning
10:30am – 10:45am	15 min	Morning Tea
10:45am – 12:30pm	1 hour, 45 min	Applicant and Experts
		- Speaking order continued from previous speaker prior
		to Morning Tea break
12:30pm – 1:00pm	30 min	Lunch Break
1:00pm – 2:00pm	1 hour	Applicant and Experts
		- Speaking order continued from previous speaker prior
		to break.
2:00pm – 3:00pm	1 hour	Submitters
2:00pm	20 min	- Paul Hickson
2:20pm	20 min	- Mark Boyle (Te Puke Economic Development Group)

2:40pm	20 min	- Robyne Cooper
3:00pm – 3:15pm	15 min	Afternoon Tea
3:15pm – 5:00pm	1 hour, 45 min	Submitters
3:15pm	20 min	- Julian Clayton
3:35pm	20 min	- Mike Maassen
		- Additional time available here

Thursday 14 November 2024

Time	Duration	Name
9:30am – 10:30am	1 hour	Submitters
9:30am	20 min	- Scott Adams
9:50am	20 min	- Rebecca and Cameron Black
10:10am	40 min	- BOP Regional Council
10:50am – 11:10am	20 minutes	Morning Tea
11:10am - 12:40pm	1 hour, 30 min	Council Team
		 Kate Stubbing - Council Legal Submissions Presentation of Section 42A Report (Author: Abi Mark) The following experts will be available to give evidence for Council and respond to the panels questions: Fraser Colegrave - Economics Stuart Ford - Pedology and Land Productivity James Abraham - Wastewater, Stormwater, Water Supply Samantha Prendergast - Transportation Jason Crummer - Reserves, Recreation, Cycleways Tony Clow (Planner), Georgina Dean (Planner) and Tracey Miller (Planner) will also be in attendance as required.
12:40pm – 1:10pm	30 minutes	Lunch Break
1:10pm – 2:10pm	1 hour	Applicants Team
- -		- Applicants Right of Reply
2:10pm – 2:25pm	15 minutes	Commissioners
		Hearing Adjourned
TIME TBC		Commissioners Site Visit